המאזין שעלה לשידור, תהה כיצד לבחור פחמימה לתפריט הדיאטה שלו, רק מבחינת שובע וירידה במשקל, ולא מבחינה בריאותית.
"נגיד אתה אוכל עוף בפיתה, הפיתה הקטנה מקמח מלא, היא מאה קלוריות. כמה ירקות אני יכולה לאכול במאה קלוריות? את כל התבנית השלמה של ירקות בתנור. זה ממלא את הקיבה, לקיבה לוקח הרבה זמן לעכל את זה", סיפרה ד"ר רוזמן.
"כשאתה אוכל משהו ולועס אותו, דבר ראשון אחרי שאתה בולע אותו, הוא מגיע לקיבה. הקיבה שמתמלאת באוכל טיפה מתנפחת, דפנות הקיבה טיפה נמתחים, וזה שולח איתותים למוח על זה שהם נמתחו, ממה נמתחו? מאוכל", הסבירה, והוסיפה: "לכן המוח יודע שאכלת, ובאותו רגע שולח לכל הגוף איתותים של שובע - לפני שהפחמימה התעכלה. אחר כך, יש עוד מיליון גורמים אחרים לשובע".
לסיכום, הבהירה רוזמן: "כדאי לך לשלב ירקות בכל ארוחה. יש גבול לכמה שהקיבה יכולה להיות מינימליסטית. פיתה, עם כל הכבוד, זה לא משביע אף אחד. אני בעד לשלב ירקות".
עריכה: ירדן חדד