בחורף הרבה פחות כיף לאכול ירקות, אבל סלט הקינואה שלפנינו, עם אפונה ופלפלים בצבעים, לא יישאר מיותם על השיש יותר מחמש דקות • מתכון לשבת
אחרי חמישה ימים מורכבים ומלאים בפקקים, אילוצים לא צפויים ולא מספיק שעות שינה או אימונים, הגיע הזמן לשים את הכל על המתנה, לפחות ליומיים. ואין דרך טובה יותר להיכנס לסוף שבוע רגוע מלהכין משהו טעים שלא יגרום לנו לחריגה ממספר הקלוריות שהקצבנו לעצמנו. הפעם, הביאה ד"ר מאיה רוזמן מתכון לסלט קינואה, אפונה ופלפלים, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.
מרכיבים:
- 200 גרם אפונה קפואה
- 100 גרם קינואה יבשה
- 1 פלפל צהוב
- 1 פלפל אדום
- כפית חמאה
- כף צ'ילי מתוק
- מיץ לימון
- שום
- תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מביאים את הקינואה לרתיחה עם רבע כפית מלח
- מניכים את החום, מכסים, ונותנים לקינואה לספוג נוזלים במשך כ-10 דקות
- מוסיפים כפית חמאה
- מוסיפים את האפונה שהופשרה במייקרו
- מוסיפים כף צ'ילי מתוק ומערבבים
כל הקערה מכילה כ־500 קלוריות בלבד ו־25 גרם חלבון טבעוני מלא. בקיצור, קחו כף ותהנו. שבת שלום.
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
24/02/2023
סלט קינואה, אפונה ופלפלים  | צילום: ד"ר מאיה רוזמן