דלקת היא מילה יחסית כללית בכל הנוגע לבריאות גופנו; היא יכולה להיגרם מתזונה לקויה, מאלרגיה מינורית ולא ברורה למשהו שאכלנו לגמרי במקרה, או אפילו ממצב נפשי המעיב על שלוותנו. אך כדאי שתדעו: מעתה ניתן יהיה לבחון את מדד הדלקת בגופנו, ובהתאם לכך לשפר את התפריט היומי שלנו.
כחלק מפינת המחקר, הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את הממצאים המסעירים: "מחקר שפורסם החודש בירחון המדעי לתזונה, החליט על "אינדקס דלקתי", שהוא מדד למספר גורמי הדלקת אנשים אוכלים בתפריט שלהם, ומה הקשר למחלות לב. היה ברור מראש שמזונות לא טובים כמו סוכר גורמים לדלקת ומגדילים סיכון למחלות לב, אבל שימו לב מה עוד הם כללו ב"מזונות דלקתיים: סוכרים, קינוחים, קמח לבן, מיצים מתוקים כולל מיצי פירות, בשרים מעובדים ומוצרי חלב".
"כמו כן הם החליטו שתפריט עם מעל 5,000 קלוריות או מתחת ל־600 קלוריות נחשב לגורם דלקת", הוסיפה. "התוצאות הראו באופן חד משמעי שמי שצרכו יותר ירקות, פירות וסיבים היה מוגן יותר בפני מחלות לב, וכי צריכת גורמי דלקת קשורה בהפחתת הסיכון".