ד"ר מאיה רוזמן השיבה לשאלה שמאזינה שאלה אותה דרך הרשת החברתית - 'האם מיותר לאכול ירקות מבושלים? האם בכלל יש בהם ויטמינים או משהו טוב אחר?'
"ובכן, בירקות טריים יש ויטמין C, ובירקות המבושלים פחות - כי הוא נהרס בחימום", הבהירה, והסבירה: "אבל, בירקות המבושלים והאפויים דווקא יש כמה יתרונות".
היא הסבירה כי הירקות החמים ממלאים ונותנים תחושת מלאות, כבדות ושובע - יותר מאשר הירקות הטריים. תבנית ירקות בתנור משביעה יותר מאשר קערת סלט, ולכן חשוב וכדאי לשלב ירקות כאלו בכל תפריט. באופן כללי, מאכלים חמים גם תורמים לשובע ארוך יותר, עקב השפעת החום על מרכז הרעב והשובע במוח.