ד"ר מאיה רוזמן

כיצד נשלים את כמות החלבון הרצויה בתפריט היומי?

ד״ר מאיה רוזמן הסבירה למאזינה כיצד היא משתמשת בגרגירי חומוס בתור מנת חלבון • עוד דנו על שיבולת שועל כחלבון וכפחמימה


המאזינה שעלתה לשידור, מאזינה קבועה של ד"ר רוזמן היישר מאוסטרליה הרחוקה, ביקשה להתייחס להשלמת חלבונים בארוחה: "אנחנו הרי יודעים שגרגירי חומוס לבד זה לא טוב...", אמרה, והמומחית מיד עצרה אותה והבהירה: "זה כן טוב, אני הרבה פעמים עושה את זה, אני מתפיחה לי גרגירי חומוס, מבשלת אותם, מחלקת למנות מדודות, שמה במקפיא ובכל פעם שאני רוצה להוסיף לסלט מנת חלבון, אני מוציאה". 

בהמשך, המאזינה תהתה: "קראתי שבשביל ששיבולת שועל תהיה מלאה צריך להוסיף לה אגוזים, אם אני עושה עכשיו מאפינס עם שיבלות שועל ועם ביצה, זה מספיק?" ד״ר רוזמן השיבה כי "הביצה היא החלבון, אני לא הייתי סופרת את השיבלות שועל, למרות שיש בה קצת חלבון". 

לאחר מכן, השתיים שוחחו על הערכים התזוניים של הפרג וכיצד רצוי לצרוך אותו בתפריט היומי. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/03/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מאיה רוזמן
מאיה רוזמן  |  צילום: סיוון שחור
Paris