ד"ר מאיה רוזמן

מתכון לשבת: לחם טף (ללא גלוטן)

לחם או עוגה? משביע, בעל סיבים תזונתיים, ברזל, וויטמינים B ואומגה-3 • קמח הטף אינו מכיל גלוטן, עתיר בברזל ומינרלים אחרים, ועדיף על חיטה רגילה


לא תדעו אם זה לחם או עוגה. כך תכינו:

מערבבים בקערה בעזרת מיקסר:

כוס קמח טף

שקית אבקת אפיה

חצי כפית מלח

2 כפות דבש

כף צ'יה

6 כפות שמן זית

רבע כוס חלב סויה

4 ביצים

יוצקים לתבנית אינגליש משומנת ואופים ב-170 מעלות כ-25 דקות.

ומה מקבלים?

14 פרוסות, כ-100 קלוריות בפרוסה, יותר מ-3 גרם חלבון בפרוסה, כ-1מ"ג ברזל בפרוסה (כמו שיש בחזה עוף).

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
24/03/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


לחם טף
לחם טף  |  צילום: מאיה רוזמן
Paris