ד"ר מאיה רוזמן מנפצת עוד מיתוס במסגרת פינת המיתוסים השבועית. והפעם, האם גם אתם חשים ששתיית נס קפה בבוקר מתעכלת באופן מצויין, אולם אחר הצוהריים גורמת לריפלוקסים וכאבי בטן? אז איך זה יתכן?
ד"ר רוזמן: "החלב הוא בעצם מזון. הוא אומנם נוזלי, אולם מבחינת העיכול מדובר במזון לכל דבר.
וגם, שימו לב כי אחוז הנוזלים בחלב נמוך יותר מאשר במלפפון. אמנם מלפפון הוא מוצק, עקב הסיבים התזונתיים. אולם באופן יחסי יש בו יותר נוזלים (מעל 95% מים) מאשר בחלב.
החלב מהווה את המזון שעליו גדלים כל היונקים, עד שהם מספיק גדולים כדי לאכול דברים אחרים. יש בו חלבונים, סידן, ויטמינים ומינרלים, הדרושים לבניית הגוף. גם מבחינת מערכת העיכול, החלב דורש עיכול כמו כל חלבון אחר. הוא נשאר בקיבה עד שהאנזימים והחומצות מפרקות את החלבונים שבו. לכן, במידה והקיבה ריקה, כמו בבוקר, ברוב המקרים אין בעיה לצרוךך אותו אולם במידה והקיבה מלאה בירקות, שעדיין לא התעכלו מארוחת הצהריים, זה מכביד ולכן גם גורם לרפלוקסים.
חשוב לדעת שגם חלב סויה, לצורך העניין, עלול להיות מסוכן באותה המידה, והפתרון הוא קפה שחור או אמריקנו.