ד"ר מאיה רוזמן

הערך התזונתי של אבוקדו

24925

בפינת טוב לדעת, ד"ר מאיה רוזמן הציגה את היתרונות וחסרונות שלו: "אצלנו בתפריטים הוא לא נכלל במסגרת הפירות אלא במסגרת השומן"


ד"ר מאיה רוזמן בחרה להקדיש את פינת המחקר למאכל שכולנו אוהבים - האבוקדו. "אבוקדו הוא בעצם פרי של עץ, כמו שכולנו רואים. אבל אצלנו בתפריטים הוא לא נכלל במסגרת הפירות אלא במסגרת השומנים, (בניגוד לפירות וירקות שזה לרוב 0% שומן)", אמרה.

היא ציינה: "לפי שיחה עם יו"ר מגדלי האבוקדו שחר גולדברג, יש הרבה זנים לאבוקדו וכל זן מבשיל בעיתוי קצת אחר: הזנים הירוקים והירוקים השחורים, האטינגר הירוק בתחילת העונה מכיל 18% שומן, הזן שנקרא האס עם קליפה מגורענת שמשחירה נפוץ יותר בסוף העונה ומכיל 24% שומן. עכשיו סוף אפריל, אפשר למצוא את הזן 'ריד' - שמאפיין את סוף העונה, גדול יותר, ירוק ולא משחיר ועם מרקם חמאתי וגם אחוז שומן יותר גבוה".

"ככל שאבוקדו נשאר יותר על העץ ומבשיל יותר על העץ כך גם עולה אחוז השומן", אמרה. "כרגע אפשר להשיג אבוקדו כמעט במשך כל השנה. מושכים קצוות לפי הזנים השונים כך שיש לנו אבוקדו רוב הזמן. כמות הקלוריות שבו אינה מאוד גבוהה – 160 קלוריות למאה גרם (שקול ללא קליפה וגלעין), אבל זה עדיין פי שלושה-ארבעה מרוב הפירות האחרים. כף אבוקדו זה בערך 25 גרם, כ-40 קלוריות, ונחשבת למנת שומן (במקום כפית שמן או כף טחינה בארוחה), או כממרח ללחם".

"אבוקדו שלם ממוצע מכיל 400-300 קלוריות, אבל יש כאלו ממש גדולים שמגיעים גם ליותר. אבוקדו מכיל כמות יפה של חומצה פולית, ויטמין E שדרוש לעור שלנו ולמניעת מחלות (ונמצא רק במאכלים שמכילים שומן). מכיל אבץ, אשלגן, וגם ברזל (אבל כדי להגיע לכמות האבוקדו שיש במנת דג/עוף/בקר צריך לאכול אבוקדו שלם). אין באבוקדו הרבה ויטמין C או ויטמין A בניגוד לירקות ופירות אחרים".

לסוף, סיכמה: "טיפ לסיום: אבוקדו ממש קשה שרוצים שיבשיל מהר, אפשר לאחסן אותו יחד עם תפוזים או פירות אחרים שמפרישים אתילן. זה מבשיל בזמן קצר יותר (בערך מחצית)".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
21/04/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris