ד״ר מאיה רוזמן שבה אל פינת המיתוס כדי להזהיר אתכם מפני שפיכת מי הבישול של הירקות: "אחד היתרונות של ירקות אפויים לעומת מבושלים, הוא שבאפייה כל מה שיש בתוך הירק נשמר בתוך הירק - פרט לויטמין C שנהרס בחום", סיפרה. "כאשר מדובר על בישול במים - אז יש מעבר של מינרלים מתוך הירק אל מי הבישול. למשל הרבה אשלגן עובר מהירקות אל המים, גם ברזל, מגנזיום".
"אם שופכים את המים האלו מפסידים את המינרלים, אם צורכים אותם יחד עם הירקות כפי שקורה במרק ירקות – אז כמובן שלא מפסידים אותם כי לגוף לא משנה אם המינרלים מגיעים במים או בתוך הירק, זה נכנס לגוף ממילא", ציינה.
אז מה עושים אם מבשלים תפוחי אדמה או בטטה או כרובית או כל ירק אחר? "אשלגן ומינרלים נוספים עברו אל מי הבישול ואם שופכים אותם מפסידים את המינרלים. מצאתי לי פתרון חלקי לפחות - אני לא שופכת את המים, אלא משתמשת בהם לבישול מנות נוספות כמו למשל פסטה (במקרה שלי פסטה חלבון מקמח עדשים כתומות או צהובות),וכשהפסטה מתבשלת במים מועשרים ועשירים כאלו היא סופגת אליה חלק מן המינרלים".