כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן שבה לפינת המיתוס על מנת לעשות סדר בשיטות הדיאטה השונות ולהפריח לכם את הטענות שמונעות מכם לשמור על הבריאות בצורה הנכונה ביותר. הפעם, המומחית בחרה להתייחס לסברה כי ישנם ירקות שנחשבים 'פחמימתיים' וחשוב להגביל את צריכתם.
"יש גבול להגבלות הדיאטה, עד כאן", אמרה מאיה, והסבירה את הגישה בה נוהגת: "לא צריך להגזים באיסורים של הדיאטה, ולא צריך לספור ירקות גם אם יש בהם קצת יותר סוכר או פחמימה או קלוריות. נכון שאם אני אוכלת קילו שלם של עגבניות שרי אז יש שם כ-200 קלוריות אבל עדיין אני בעד להכביר בירקות כמה שרוצים באופן חופשי".
"שמעתם פעם על מישהו שהשמין מעגבניות? או גזר? או כרובית? זו הרי בדיחה", הבהירה. "אוכלים כמה שרוצים עד שמתמלאים. ומשאירים את מה שבאמת 'משמין' לסוף הארוחה כשכבר מלאים מהירקות. סלק – מכיל אולי 40 קלוריות ליחידה אבל הוא במסגרת 'ירקות חופשי', כך גם גזר, תחתיות ארטישוק, וכמובןןןןן שגם כרובית ובצל".
לבסוף, הסבירה כי "היחידים שמכילים אחוז פחמימות גבוה ולכן נחשבים למנות פחמימה הם תפוח אדמה, בטטה וארטישוק ירושלמי".