בשנים האחרונות, תופס הברוקולי מקום מרכזי יותר ויותר בעולם הקולינריה הישראלי על שלל גווניו. אך מה יש בברוקולי הזה, שהופך אותו גם לירק בריא במיוחד, לצד טעמו המשובח והעסיסי? שאלה מצוינת.
במסגרת פינתה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על הירק האקזוטי שמתאים כמעט לכל ארוחה. "הברוקולי נחשב לאחד מהירקות הכי בריאים שיש", הבהירה. "הוא מכיל כמעט פי 2 ויטמין C אפילו מתפוזים,ופי 10 מאשר בתפוחים, ובהשוואה לפירות גם כמעט שאין בו סוכר. יש בו המון סידן שדרוש לעצמות ולתפקוד השרירים שלנו, אשלגן עבור לחץ הדם, סיבים תזונתיים המונעים מחלות מעיים ונוגדי חמצון חשובים".
"הברוקולי נמצא במחקרים רבים כיעיל נגד סרטן מסוגים שונים כולל סרטן הערמונית, ונגד מחלות רבות אחרות כמו קטרקט ודלקת מפרקים", הוסיפה. "אחד הדברים היותר משמחים אולי, הוא שיש בברוקולי כמות יפה של טריפטופן - החומר שממנו המוח שלנו מייצר סרוטונין, התורם למצב רוח טוב ולהפחתת החשק לפחמימות".
איך אתם מכינים את הברוקולי שלכם? בסיום, הציעה ד"ר רוזמן: "יכול להרוס חלק מוויטמין C ונוגדי החמצון בירקות, ובישול במים יכול לגרום למעבר של מינרלים חשובים מהברוקולי אל מי הבישול. מאדים ברוקולי שתי דקות ואז הצבע הירוק שלו נהיה ירוק יותר? זה השלב שבו הערך התזונתי שלו הכי גבוה, והחומרים התזונתיים שבו הכי זמינים לגוף".