לא באמת חשבתם שמאיה רוזמן תסיים את התוכנית בלי המתכון המנצח לארוחת השבת, נכון? הפעם המומחית החליטה לספר מתכון חדש של גיבץ: ״המילה גיבץ', היא לא מהמילה "קווצ'" כמו שחשבתי, אלא מהמילה הטורקית של 'כלי חרס', כך מסתבר. בכל מקרה – הירקות נהיים קווץ' בפני עצמם, לא צריך להעביר אותם בבלנדר וגם לא להשקיע הרבה בחיתוך שלהם, הם מתפרקים לבד בזמן הבישול".
עוד ציינה כי "אמנם אימא שלי דרום אמריקאית אבל סבתא שלי בצד השני ממוצא פולני והיתה עושה גיבץ' ממש כל שבוע".
להלן המתכון:
שמים בתחתית הסיר כפית שמן זית.
עליו שמים בצל קצוץ ומתחילים לאדות. בינתיים חותכים ירקות בצורה גסה ללא השקעה מיוחדת, ושמים על הבצל בסדר הזה:
3 עגבניות.
פלפל אדום.
2 קישואים.
חציל שלם.
מלח, פלפל, שום גבישי, 2 כפות רסק עגבניות.
ואפשר להוסיף גם כוס פרחי כרובית.
אופן ההכנה: סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ונותנים לירקות להפריש נוזלים ולהתבשל בנוזלים של עצמם. בערך 45 דקות על אש נמוכה. לא מוסיפים מים. אם אוכלים קר אפשר להוסיף טיפה חומץ זה בהחלט משדרג.