פינת המיתוס: כמה ביצים אפשר לאכול לשבוע? ד"ר מאיה רוזמן החליטה לעשות סדר פעם אחת ולתמיד ולהשיב לשאלה שחוזרת על עצמה שוב ושוב. לדבריה, "בעיתונים המדעיים שאני מנוייה עליהם יוצאים הרבה מחקרים בעניין, ולאחרונה בכולם בולטת המגמה - אין בהכרח קשר בין כמות הביצים שצורכים לבין מחלות לב. המחקר האחרון שקראתי בדק את ההבדל בבדיקות הדם לאורך זמן, בין אנשים שאוכלים פחות מביצה אחת בשבוע, לבין כאלו שאוכלים מעל 14 ביצים לשבוע והתוצאות הראו שאין הבדל. אז צריך לזכור - יש בביצה יתרונות שחבל להפסיד אותם".
בהמשך, עוד הסבירה כי "החלבונים בביצה מדורגים במקום הראשון מכל המזונות מבחינת האיכות וההתאמה שלהם לבניית השרירים שלנו, למערכת החיסון, ואפילו למניעת נשירת שיער. הרכב החלבונים בביצה יותר טוב גם מבשר, דגים או מוצרי חלב. כך שבסופו של דבר לרוב האנשים כדאי לאכול כל יום ביצה, כשמדובר בצמחונים 2-3 ביצים זה גם בסדר גמור - כמובן בהתאם לתפריט שלנו ולפי ספירת קלוריות וחלבון".
המומחית ביקשה לשוחח עם אלעד לוי, שמגדל ביצים כבר דור שלישי, ושאלה: נכון שאם החלמון יותר כתום הביצה יותר בריאה? מה אומר גודל הביצה M או L? האם ככל שהביצה גדולה יותר יש בה יותר חלבון או יותר ערך תזונתי? האזינו.