ד"ר מאיה רוזמן פתחה את התוכנית עם השאלה, האם אוכל יכול לעזור לנו עכשיו בהתמודדות הנפשית. "עולה השאלה מה קורה עם הזלילות האלה, זה באמת עוזר לנו? זה עוזר ליקירים שלנו? למשפחות השכולות? יכול להיות שאנחנו מרגישים בפה את הנעימות, את הטעם, אבל בוא נחשוב מה קורה אחרי זה, אחרי 5 דקות בדיוק", אמרה.
"כל המאכלים עם כמות גדולה של שומן טרנס וקמח לבן וסוכר לבן, אלה דברים שהם מחמירי דלקת, מפחיתים את היכולת של הגוף להתמודד עם סטרס, מחמירים את המצב של הסטרס שלנו בטווח הרחוק וגם בטווח הקצר אני חושבת", המשיכה, והסבירה.
היא ציינה: "אנשים אמרו בפייסבוק 'קרואסון עושה לי טוב, בורקס עושה לי טוב, שוקולד עושה לי טוב, עוגיות עושות לי טוב, מתוק עושה לי טוב'. האם זה באמת עושה לי טוב? מה זה מאכלים מנחמים בכלל? האם יש איזשהו מאכל שיישב לידי וילטף אותי ויגיד לי 'הכול יהיה בסדר, תחזיקי מעמד', אני לא חושבת".
"אין לנו שליטה כמעט על כלום. לרובנו לפחות, אין שליטה על שום דבר שקורה בחוץ, אבל אולי יש לנו שליטה על מה שקורה עם האוכל, אז לפני שמכניסים משהו לפה, שווה לעצור לשנייה אחת קטנה ולחשוב, האם זה באמת יעשה לי טוב? האם זה באמת יעזור לשיפור המצב או אולי ממש לא?", הבהירה.