פינת המיתוס: פיצוחים קלויים או טבעיים? ד"ר מאיה רוזמן ביקשה להשיב לשאלה שחוזרת על עצמה ומעסיקה מאזינים רבים חובבי הז'אנר וחשפה כי אין הבדל גדול מבחינה בריאותית. ולמה אגוזים ושקדים מסייעים לירידה במשקל? האם באמת יש עדיפות כזו גדולה לשקדים טבעיים והאם עדיף להימנע מהקלויים? אז ממש לא להימנע מהקלויים והנה העובדות.
לדבריה של המומחית, "כמות הקלוריות בשקדים הקלויים והטבעיים דומה עד זהה. למינרלים לא קורה כלום בחימום! כמות ברזל והמגנזיום זהה בקלויים כמו בטבעיים. ומה עם המלח? גם לא נורא בכלל. ב־20 גרם שקדים/אגוזים קלויים יש נתרן בכמות הדומה לזו שיש ב־2 פרוסות לחם. שקדים ואגוזים אינם מקפיצים את הסוכר והאינסולין בדם, ומשביעים לזמן רב יותר מנשנוש שמכיל סוכר".
ד"ר רוזמן סיכמה והבהירה: "אם הטבעיים טעימים לכם, לכו על זה. אבל אם אתם מעדיפים את הקלויים אין איתם שום בעיה".