במהלך היום, רבים מאיתנו מקפידים לאכול ארוחות מסודרות, בעיקר כדי להימנע מהתופעה הפופולרית כל כך של נשנושים בין הארוחות. אך האם באמת חייבים לאכול כל שלוש שעות, או שמדובר בעוד מיתוס שהלך והשתמר עם השנים? כחלק מפינת טוב לדעת, הסבירה ד"ר מאיה רוזמן שמאחורי כלל האצבע הזה אין ממש.
"גם כשמדובר בסוכרת יש תיאוריות מדעיות שגורסות אחרת", טענה. "תיאוריות מסוימות גורסות שכדאי לאכול כל 3 שעות גם אם לא רעבים. כדאי לשים לב לעובדות הבאות: אין הוכחות מדעיות לכך שאכילה כל 3 שעות מפחיתה את צריכת הקלוריות היומית. מחקרים בעבר גרס שאם אוכלים 6 ארוחות במשך היום זה עוזר לאיזון רמות הסוכר בדם, אבל מחקרים לאחרונה מצאו שגם בקרב סוכרתיים יש כאלו שמתאים להם לאכול 2-3 ארוחות גדולות במשך היום ללא נשנושי ביניים, כך שלכל אחד מתאים משהו אחר ואין חוקים חד משמעיים".
בהמשך, ביקשה להזכיר: "האדם לא נולד עם שעון על היד. מה קורה אם אכלנו ואנחנו רעבים שעתיים אחרי הארוחה? צריך לחכות ולהחזיק את עצמנו רעבים עוד שעה? וההפך – מה קורה אם אנחנו שבעים מאוד ועברו 4-5 שעות? לאכול בכוח? ממש לא. חשוב יותר להקשיב לגוף ולאיתותים שלו. אבל להקשיב באמת, ולהבדיל בין "סתם חשק להכניס משהו טעים לפה" לבין רעב".