ד"ר מאיה רוזמן

לבי בסחלב, אנוכי בסוף הטוסט

אין כמו כוס סחלב או שוקו חם בחורף • הידעתם שטוסט עם גבינה צהובה, אפילו בבית קפה, יהיה בחירה משביעה הרבה יותר? • פינת טוב לדעת


החורף מזמן עמו, לצד קור, גשם ופקקים בכבישי ישראל, גם לא מעט נשנושים חורפיים שכיף להתרכבל איתם מול הטלוויזיה. וכשאומרים חורף, אי אפשר שלא לחשוב על כוס שוקו חם, או סחלב בבית קפה. כחלק מפינת טוב לדעת, הסבירה ד"ר מאיה רוזמן מדוע עדיף לנו לבחור בטוסט ולוותר על הכוס המתוקה למרות הכל. 

"בכוס שוקו חם יש יותר קלוריות בצורה משמעותית, וכך גם יותר חלבון", טענה. "בטוסט מפיתה עם גבינה צהובה הפיתה היא 200 קלוריות, פרוסת הגבינה הצהובה, במידה והיא עתירת שומן - 100 קלוריות, זאת אומרת שבסך הכל הטוסט "יעלה לנו" 300 קלוריות. יתר על כן, בפרוסת גבינה צהובה יש כ־6 גרם חלבון. בכוס סחלב חם בבית קפה, לפי לוח הקלוריות של רשת בית קפה נפוצה מאוד בארץ, יש 400 קלוריות לכוס ו־11 גרם חלבון. ושימו לב לזה: יש 11 וחצי כפיות סוכר בכוס אחת". 

בהמשך, הבהירה: "אז מיותר לשאול אבל בכל זאת, מה יותר משביע ומה יותר בריא? פיתה עם גבינה צהובה, כטוסט או לא כטוסט, תהיה משביעה הרבה יותר. אפשר להוסיף פרוסות עגבניה או פלפל קלוי שיוסיפו סיבים תזונתיים ואף ויטמין C הדרוש לספיגת סידן. פיתה עם גבינה צהובה תהיה גם בריאה יותר, וזאת למרות שיש בה טיפה פחות חלבון, מאחר ואין שם כמות ענקית של סוכר כמו בכוס הסחלב החם. בגבינה הצהובה יש גם כמעט 300 מ"ג סידן - שליש מכמות הסידן היומית המומלצת". 

"כדי לשדרג עוד יותר את הפיתה, אפשר לבחור בפיתה מקמח מלא, זה אפילו יותר מתוק וטעים, שווה לכם לנסות", הציעה ד"ר רוזמן בסוף דבריה. "טוסט יכול להיות אופציה כארוחת ערב גם בזמן דיאטה לירידה במשקל". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
08/03/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיוון שחור
Paris