מיתוסים הפכו ברבות השנים לפופולריות למדי, בעיקר אלה הקשורות לאוכל ולתזונה שלנו במהלך היום. הגיע הזמן להפריך מיתוס בולט בתחום, הקשור לפירות אחרי האוכל. גם אתם חשבתם שכדאי להימנע מפרי כקינוח? תחשבו שוב.
"לא ברור מאיפה המיתוס הזה, אבל מדובר במיתוס מופרך ומצער", פתחה ד"ר מאיה רוזמן את פינת המיתוס המסורתית. "אין שום בעיה לאכול פרי אחרי האוכל, או לפני האוכל, או יחד עם האוכל. חשוב לזכור שאין שום הבדל בין פרי לירק מבחינה תזונתית".
עוד הוסיפה, כי: "מבחינה בוטנית גם עגבניה היא פרי של צמח, וכך גם פלפל. זה שיש בהם פחות סוכר ואז אנחנו קוראים להם ירקות זה לא אומר כלום. אם דיברנו על סוכר, אז גם בגזר וסלק אחוז הסוכר דומה לזה של תותים, מלון או פפאיה. כמו שמותר לאכול ירקות עם האוכל, כך גם פירות".
"ונחזור למיתוס – הפירות לא תוססים בבטן, לא נרקבים בבטן ולא קורה להם כלום אם אוכלים אותם יחד עם הארוחה או מיד אחריה", ביקשה רוזמן להבהיר. "הקיבה מעכלת את התערובת כולה בהתאם למה שהיא מכילה".