מצעד הגבינות הבריאות של ד"ר מאיה רוזמן: לקראת חג השבועות ביקשה המומחית לעשות סדר אחת ולתמיד ולשתף את מאזיניה במוצרי החלב הטובים והמזינים ביותר. ובכן, מי הזוכה הגדול?
לדבריה, "בין הגבינות הלבנות - לדעתי הריקוטה, כי היא מכילה הכי הרבה סידן מכל הגבינות הלבנות, ובנוסף לזה היא עשויה גם ממי גבינה, שהם מים שנשארים בזמן ייצור גבינות אחרות, ומסתבר שהחלבון בהם הכי איכותי מכל המאכלים והכי מתאים לבניית השרירים שלנו".
בהמשך ביקשה לציין כי "הגבינות המלוחות מכילות יותר חלבון ויותר סידן מגבינות לבנות רגילות, אבל החיסרון הרציני הוא כמובן שיש בהן פי 3 עד פי 6 מלח. אז מצד אחד כשמשלבים את הגבינות האלו בפשטידות ומאפים, אין צורך בתוספת של עוד מלח, כך שהכמות הסופית יכולה להתאזן, אבל מצד שני בקובייה של בולגרית שמוסיפים לסלט או ליד אבטיח – יש לפעמים כמעט כפית מלח שלמה, וזה המון".
עם זאת הדגישה: "יש גבינות בולגריות וצפתיות מעודנות שיש בהן חצי מכמות המלח שיש באחרות, והן כמובן העדיפות, וגם אלו בהן פחות שומן וקלוריות. צריך לקרוא את טבלת הערכים התזונתיים ולחפש כמה נתרן יש במוצר, וזה אומר כמה מלח יש. אם יש במאה גרם גבינה 1,200 מ"ג נתרן - זה שווה לחצי כפית מלח. ומאה גרם גבינה בולגרית זה בדיוק הכמות שמקבלים בסלט במסעדה".
לסיום: מה ד"ר רוזמן בוחרת במקום הראשון מכל הגבינות הצהובות? "אין יתרון בריאותי בעיני לגבינה צהובה לייט, אבל גם אין לעתירת שומן. מה שאני בוחרת זה את כל הגבינות הצהובות שרשום עליהן במפורש ללא חומר משמר. יש כאלו ישראליות, יש הרבה כאלו שמיובאות מחו"ל, ואז זה לא רשום במפורש. צריך לבדוק את רשימת הרכיבים על האריזה", השיבה.