בתרד יש המון דברים טובים וסיבים תזונתיים שבריאים לגופו של האדם. "בתרד 0% שומן,0% כולסטרול, וכמות הקלוריות נמוכה מבין כל המזונות שקיימים - 15-10 קלוריות במאה גרם. התרד עשיר בכלורופיל שמסייע ל'ניקוי הגוף', כלומר עוזר לפינוי הפסולת מהגוף, הוא עוזר לחידוש הרקמות בגוף ומחזק את המערכת ההורמונלית. התרד עשיר בויטמין C שדרוש לפעילות תקינה של המערכת החיסונית ולמניעת מחלות הלב והפחתת הסיכון לסרטן", אמרה ד"ר רוזמן.
בפינה השבועית של התוכנית אירחה ד"ר רוזמן את חקלאי השבוע אילן יוחנן, שסיפר על גידול תרד: "אני מגדל תרד כמעט 20 שנה כל השנה. העונה האידאלית היא עונת האביב. זו העונה האידאלית מבחינת חקלאית. גילינו כעבור השנים שיש לנו לקוחות טובים למוצר הזה", הוסיף. "אני אוכל את המוצרים שלי בשדה כבר 20 שנה, רק להבנה ברמה החקלאית, אנחנו זורעים בשדה ולא שותלים לקראת החורף, ואנחנו קוראים לזה חליבה. אנחנו חולבים את הצמח שנה שלמה", הסביר. "הצמח אוהב את מזג האוויר הישראלי ואוהב מים. הקושי הגדול בתרד הוא שהמזיקים אוהבים אותו. שמעתי שהתרד לא מתוק, אבל החרקים אוהבים את התרד דווקא כי הוא מתוק. אין הרבה ריסוס. אנחנו מגדלים אותו במבנה, וברגע שהוא סגור חרקים לא נכנסים פנימה", שיתף.