ד"ר מאיה רוזמן

איזה פרי או ירק הכי חשוב לספיגת ברזל וסידן?

ד"ר מאיה רוזמן הסבירה על כך בפינת 'טוב לדעת' והמליצה על מלון: "מנת הפרי מכילה יותר ויטמין C ממה שצריך ליום"


ד"ר מאיה רוזמן חזרה לפינת טוב לדעת השבועית, והפעם: איזה פרי הכי חשוב לספיגת ברזל וסידן?

לדבריה, "ויטמין C משפר בצורה משמעותית את ספיגת הברזל והסידן מן המזון. אם אוכלים יחד עם היוגורט פרי טרי שמכיל ויטמין C - ייספג ממנו הרבה יותר סידן מאשר אם אוכלים יוגורט בפני עצמו - בצורה משמעותית". 

מבין הפירות שזמינים בעונת הקיץ העשירים ביותר בוויטמין C הם:
"מנת פרי של מלון (שלוש כוסות קוביות) מכילה יותר ויטמין C ממה שצריך ליום, וגם קיווי - יחידה אחת מכילה יותר ממה שצריך", ציינה רוזמן והמליצה בין היתר גם על פלפל אדום. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
21/06/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris