כמו בכל שבוע ד"ר מאיה רוזמן הרחיבה בפינת המיתוסים, והפעם: האם מוצרים שכתוב עליהם בגדול "ללא גלוטן" מתורגמים להפחתה במשקל?
"ממש לא. יש יתרון למזונות ללא גלוטן אך ורק למי שרגיש לגלוטן, כלומר חולה צליאק. גלוטן הוא אחד מהחלבונים של החיטה שמדביק את מרכיבי הבצק כך שהאויר לא משתחרר בזמן ההתפחה, והמאפה נהיה אורירי ותופח יפה", הבהירה.
לדבריה, "הגלוטן לא משמין, לא נדבק למעיים, לא גורם לשום נזק בריאותי אלא אך ורק באנשים שהתגלו בבדיקות דם ובבדיקות רפואיות כרגישים לגלוטן. לשאר האנשים אין שום בעיה לצרוך ואין שום סיבה לשלם יותר על מוצרים ללא גלוטן".
עוד הוסיפה כי "משתמשים בגמילה מגלוטן כשיטה לירידה במשקל, כי מי שמפסיק לאכול עוגות, מאפים, לחמים, פסטות, עוגיות, בורקס ושאר הפחמימות המשמינות חוסך המון קלוריות מיותרות, אבל השיטה לא בהכרח תורמת לירידה במשקל. אפשר להגיע לצריכת קלוריות גבוהה מאוד גם ללא גלוטן, אם אוכלים הרבה פירות יבשים ואגוזים ותפוחי אדמה".
"על אחת כמה וכמה האנשים שמתחכמים וקונים מהמדפים של חולי הצליאק פסטה ללא גלוטן, ופלים ללא גלוטן ולחם ללא גלוטן – צריך לדעת שבכל אלו יותר קלוריות מן המוצרים הרגילים כי הם יותר כבדים ודחוסים, ובטח שלא תורמים לירידה במשקל", הסבירה.
לסיום הדגישה: "אין בעיה להרכיב תפריט מאוזן ואפילו בריא יותר ללא קמח לבן או אפילו מלא. לחם וחיטה הם לא מרכיב הכרחי בתזונה שלנו, ויש הרבה תחליפים אפילו יותר בריאים. אני אפילו בעד לוותר על קמח לבן וסוכר לבן, אבל בלי שום קשר לגלוטן".