בפינת חקלאי השבוע שיתפה ד"ר מאיה רוזמן בכל מה שלא ידעתם על האבטיח. לדבריה, ישנם מספר יתרונות לפרי המדהים:
"באבטיח יש פחות קלוריות בהשוואה לפירות אחרים, כך שאפשר לאכול כמות גדולה יותר ממנו. מנת פרי של אבטיח היא 3 כוסות של קוביות אבטיח (כ-300 גרם). כדי לעכב את ספיגת הסוכר מן האבטיח אפשר לצרף אותו למזון אחר שמכיל שומן או חלבון, למשל הצירוף האהוב של אבטיח עם בולגרית – מושלם מבחינה זו", הסבירה.
המשיכה וציינה: "האבטיח עשיר בסיבים תזונתיים, ולכן מנת אבטיח (3 כוסות) תשביע יותר מאשר שורה של שוקולד למשל, באותו מספר קלוריות. האבטיח הוא אחד הפירות העשירים ביותר בליקופן – אחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר שיש, שנלחמים במחלות כולל סרטן, ואף עוזרים למניעת קטרקט".
ד"ר רוזמן הסבירה כי "אחוז המים הגבוה באבטיח גורם לכך שהוא יכול להיספר במסגרת הנוזלים היומית שלנו. הוא עוזר להרוות את הגוף, מונע התייבשות וחשוב למראה הרענן של העור". עוד אמרה: "אחד היתרונות החשובים ביותר שלא ממש מדברים עליו: לאבטיח יש השפעה משתנת, הוא עוזר לנו להיפטר מעודפי נוזלים בגוף ועוזר להפחתת תחושת נפיחות".
בהמשך הצטרף לשידור החקלאי דוד ברוך, מגדל אבטיח, ושיתף: "השנה לא פשוטה, אין פועלים בעוטף. אנחנו נעזרים בהרבה עובדים ממקומות שונים בעולם, כי לא מגיעים עובדים פלסטינים. קטפתי 8,000 טון במהלך השנה".
לדבריו, "בתקופה הזו רוב האבטיחים בדרך כלל טובים. אנשים צריכים להסתכל על הגבעול של האבטיח שהוא שוכב. יש לאבטיח סוג של ורידים, כשהם נפוחים, זה סימן חיובי".