ענבים נחשבים ללא ספק לאחד הפירות הרשמיים של הקיץ. אך לצד טעמם הנפלא והיכולת לקחת אשכול ממקום למקום ללא טרחה יוצאת דופן, הידעתם שמדובר בפרי היעיל בהפחתת סיכון למחלות לב?
ד"ר מאיה רוזמן הסבירה. "ענבים נחשבים לפרי הקיצי שהכי יעיל בהפחתת סיכון למחלות לב. זה אחד מפירות הקיץ הכיפים ביותר שהכי כיף לנשנש עם ערך בריאותי גבוה במיוחד. הענבים מכילים כ־15 אחוזי סוכר, שזה אומנם קצת יותר מרוב הפירות, אבל יש בהם רק 65 קלוריות ב־100 גרם. אז האם צריך לספור 13 ענבים כמנת פרי? ממש לא. מנת פרי היא 150 גרם ענבים. אפשר לשקול, ותגלו שזה בערך 25 ענבים, לפעמים אפילו יותר, תלוי בגודל כמובן. הענבים עשירים בסיבים תזונתיים, שחשובים לתחושת שובע ולבריאות המעיים, במינרלים כמו ברזל ואשלגן שדרוש לוויסות לחץ הדם".
"בענבים יש כמות גבוהה במיוחד של נוגדי חמצון מדהימים שנקראים פוליפנולים, והם אלו שמקנים ליין את היתרונות הבריאותיים. הם מפחיתים בצורה משמעותית את הסיכון להסתיידות עורקים. היתרון ליין האדום: נוגדי חמצון אלו נמצאים בכמות גדולה יותר בענבים אדומים/סגולים, וזה יתרון שלהם לעומת ענבים ירוקים. והינה עוד הפתעה - הכמות שלהם גדלה ככל שיש יותר שמש ישירה – ובגלל זה בענבים הישראלים יש אפילו יותר נוגדי חמצון חשובים מאשר בענבים מספרד או מאיטליה. כמובן שנוגדי החמצון בענבים הם אותם נוגדי חמצון כמו שיש ביין. היתרון של הענבים הוא שיש בהם סיבים תזונתיים שתורמים לבריאות שלנו בפני עצמם ומונעים גם מחלות מעיים".
בסיום דבריה ביקשה ד"ר רוזמן להדגיש: "אין הבדל בריסוס בין ענבים לבין פירות וירקות אחרים, ולא רק זה – לא מרססים ענבים כשהם בשלים או לקראת הבשלה אלא בשלב מוקדם יותר, ועד שהם מגיעים אלינו רוב החומרים האלו כבר התפרקו. איך יודעים אם הענבים טריים? לפי צבע הגבעול שעליו נמצאים הענבים. אם הוא ירוק אז זה טרי, אם הגבעולים האלו חומים או יבשים – הענבים פחות טריים וערכם התזונתי נמוך יותר. ברוב המקרים זה גם אומר שהם מיובאים ולא ישראליים".