ד"ר מאיה רוזמן

למישהו יש עוגייה?

ארוחת הצהריים תמיד מביאה עמה חשק למשהו מתוק שיסגור לנו את הפינה • ד"ר מאיה רוזמן על הפתרון לחשקים הפומביים


כולנו היינו שם; אכלנו ארוחת צהריים דשנה, חשנו מנומנמים מעט, וצץ בנו חשק עז למשהו מתוק. למה זה קורה? מה אפשר לעשות בנוגע לחשקים הסמויים? ד"ר מאיה רוזמן עם התשובה לשאלה שכולנו לשאול כבר זמן רב. "שאלה שעולה פעמים רבות בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק היא מה עושים עם החשק למתוק אחרי הארוחה. איך פותרים את זה ומה אפשר לאכול בלי להרוס את הדיאטה? אז קודם כל חשוב לדעת שהחשק הזה למתוק קורה בעיקר אחרי ארוחות גדולות וכבדות, שהן קשות לעיכול". 

"ארוחות גדולות, שמכילות הרבה שומן למשל, וגם הרבה ירקות, דורשות הזרמה של הרבה אנרגיה והרבה דם לכיוון מערכת העיכול כדי לעכל את האוכל. תהליך העיכול הוא תהליך קשה – הקיבה צריכה ללוש את המזון, להפריש חומצות ואנזימים. לפי מחקרים בנושא, כ־20 אחוזים מהקלוריות שאנחנו אוכלים מבוזבזות בעצם רק על תהליך העיכול של אותו אוכל. חשוב לדעת שאם מערכת העיכול עובדת קשה והרבה אנרגיה מוזרמת לכיוון של הקיבה, אז כמות האנרגיה היחסית המוזרמת למוח כביכול קטנה יותר, ואז באופן תת מודע בלי שבכלל נתכוון לכך או נרצה בכך – הגוף מכוון אותנו למתוק, שהרי המתוק הוא אנרגיה זמינה, שנספגת מהר, ללא עבודת עיכול קשה, וזה נותן אנרגיה מיידית ומעוררת למוח". 

מה ניתן לעשות בנוגע לרצון במתוק? "דבר ראשון, כדאי לנסות להקטין קצת את הארוחה. שלא תהיה גדולה מדי או קשה לעיכול", הבהירה ד"ר רוזמן. "דבר שני, אין שום בעיה לאכול משהו מתוק מיד אחרי האוכל, או שמעבירים את הנשנוש של אחר הצהריים לשעה שצמודה לסיום הארוחה, או לפצל את הנשנוש הזה, למשל אם זה שורה שוקולד אפשר לפצל ולאכול 2 קוביות מיד אחרי הארוחה, ועוד 2 קוביות עם הקפה של אחר הצהריים". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
19/07/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: יח"צ סיון שחור
Paris