חלקנו אוהבים ארוחת בוקר, יש אפילו האומרים שמדובר בארוחה הכי חשובה ביום, אבל בניגוד לכל אלה, לא מעט מאיתנו יוצאים מהבית אוחזים בכוס קפה ותו לא. מהי האמת באשר להשלכות ארוחת הבוקר על בריאותינו? ד"ר מאיה רוזמן הביאה את התורה כולה.
"האם דילוג על ארוחת בוקר מגדיל סיכון למחלות כמו סוכרת?", פתחה. "ארוחת בוקר נחשבת לארוחה החשובה ביותר במשך היום, וכך כבר שנים רבות מאוד. בוצעו מחקרים שמראים שדילוג על ארוחה בריאה יכול לגרום לנשנושים במשך היום ולהשמנה, ולעוד תופעות בריאותיות. אבל, חשוב להדגיש שנושא זה שנוי במחלוקת למרות הכל. הגישה שגם אני דוגלת בה היא, להקשיב לגוף. אם הגוף מאותת על רעב בבוקר – לאכול, ואם לא – אז לא בכוח רק כי כתוב ככה באיזה מקום".
בהמשך הוסיפה: "בהתאם לגישה שחוקרת ובודקת ולא מקבלת כל אימרה כדבר וודאי והחלטי, בוצע מחקר שפורסם לאחרונה בירחון המדעי לתזונה קלינית, ובו בדקו האם אכילה קבועה של ארוחת בוקר מגנה בפני סוכרת, והאם בכלל יש חשיבות לשעה בה אוכלים? כי הרי מה נחשב לארוחת בוקר? רק ארוחה שנצרכת בשעה מיד אחרי שקמנו? או אולי ארוחה שאוכלים אותה אמנם בשעות הבוקר, אבל זה 3 שעות או יותר אחרי שקמנו מהשינה? האם זו גם ארוחת בוקר? במחקר בדקו 3,747 אנשים בגיל 65 ומעלה, ולפי שאלון תזונתי בדקו האם הם אוכלים ארוחת בוקר באופן קבוע, ואם כן באיזו שעה. את התוצאות השוו לבדיקות הדם שלהם ולמצבם הרפואי".
"שימו לב לתוצאות המרתקות – אכילת ארוחת בוקר באופן קבוע לא הפחיתה את הסיכון לסוכרת, בהשוואה לאנשים שלא אכלו ארוחה קבועה כזו, ולא רק זה – הסתבר לפי התוצאות, שאנשים שהיו בסיכון לסוכרת מראש, שצרכו ארוחת בוקר מאוחרת אחרי שעה 9 היו בסיכון מופחת יותר לפתח סוכרת", אמרה ד"ר רוזמן בסיום. "אז מה המסקנה שלנו? שאין חוק אחד שמתאים לכולם, תקשיבו לגוף זה הכי חשוב".