בפתח התוכנית שיתפה ד"ר מאיה רוזמן את מאזיניה בדירוג המאכלים הנפוצים ביותר בעלי הערך הקלורי הגבוה ביותר. "אני לא מדברת על הערך הבריאותי, אני רק אומרת לשים לב למאכלים הכי מרוכזים בקלוריות", הבהירה והוסיפה: "יש דברים עם 10 קלוריות למאה גרם, כמו ירקות, עד 900 קלוריות למאה גרם".
המומחית שמה את השמן במקום הראשון כמזון המכיל הכי הרבה קלוריות מכל המזונות. לדבריה, "בשמן יש 780-900 קלוריות למאה גרם. שימו לב למשהו חשוב - זה לא משנה באיזה שמן מדובר. שמן זית, שמן שומשום, שמן אבוקדו, שמן זרעי ענבים או שמן גזר - כולם מכילים אותו דבר בדיוק, ולא משנה מה המקור שלהם. 50 קלוריות בכפית אחת קטנה, בערך 300 קלוריות בהזלפה של שמן מעל תבנית ירקות בתנור, אם לא מודדים ומזליפים ישר מהבקבוק. שמן מזוכך לא בריא או שמן איכותי בכבישה קרה - אין הבדל בקלוריות, זה אותו דבר".
המשיכה והוסיפה: "במקום השני - חמאה, מיונז, טחינה גולמית. בשני אלו כ-700 קלוריות למאה גרם. לא משנה איזה טחינה גולמית, מלאה או לא, מאתיופיה או ממקום אחר - כף טחינה גולמית מלאה תשקול כ-25 גרם, ולכן יש בה כמעט 200 קלוריות. במקום השלישי - כל האגוזים, השקדים והבוטנים מכל הסוגים. הם מכילים 550-650 קלוריות במאה גרם. לא משנה אם הם קלויים או טבעיים, באריזה סגורה או במשקל, גרוסים או שלמים. נשנוש ביניים שלנו הוא 120 קלוריות, ולכן אפשר 20 גרם שקול מדוד של כל אחד מהם, לא משנה איזה".