את פינת 'חקלאי השבוע' בתוכנית הנוכחית הקדישה ד"ר מאיה רוזמן לחסה – מסולסלת, אמריקנית, הידרופונית, רומית, ערבית, סלנובה או עגולה. "החסה היא ירק על. נכון שהתרגלנו שירקות על הם כאלו נדירים ויקרים, אבל כשבודקים את הערכים התזונתיים של רוב ירקות העל לעומת חסה – מגלים שאין הרבה הבדל", הסבירה ד"ר רוזמן.
לפני שנבין מה ההבדל בין סוגי החסה השונים, ד"ר רוזמן רצתה להזכיר מספר דברים:
* בחסה יש 0% שומן, 0% כולסטרול, וכמות הקלוריות הנמוכה ביותר מבין כל המזונות הקיימים: 10-15 קלוריות במאה גרם (מאה גרם יש בקערה גדולה מלאה בעלים).
* בחסה המון כלורופיל, המקנה לה את צבעה הירוק. הכלורופיל מסייע ל"ניקוי הגוף", כלומר עוזר לפינוי הפסולת מהגוף. הוא עוזר לחידוש רקמות הגוף ומחזק את המערכת ההורמונאלית.
* ויטמין C שדרוש לפעילות התקינה של המערכת החיסונית ולמניעת מחלות לב והפחתת הסיכון לסרטן.
* חומצה פולית – נמצאת מבין כל המזונות בכמות הגבוהה ביותר בעלים הירוקים, דרושה ליצור כדוריות הדם שלנו, מונעת אנמיה שגורמת לעייפות ותשישות.
כדי ללמד על סוגי החסה השונים עלה לשידור מגדל החסה שמעון זנזור והסביר על כך.
"אנחנו בודקים את השאריות ומשתמשים בחומרים במתאימים לחסה בלבד", אמר זנזור. כשנשאל לגבי חסה רומית השיב: "חסה רומית היא ערבית. יש המון המון זנים של קיץ וחורף, ומפתחים לפי תקופה בגלל הטמפרטורות. יש לנו מדינה קטנה שאין בה הרבה קרקעות".
יכול להיות שחסה תהיה מתוקה ושנה אחרי לא למרות שאותו גנן גידל אותה? זנזורי השיב: "בדרך כלל מרירות של החסה מגיעה ממשטר מים לא נכון. בחסה הידרופונית למשל לא יכול להיות מצב של חוסר מים".
"יש חוסר חסות בשוק היום, ואנחנו צריכים כל שנה לפתח פטנט כדי לשרוד את הטמפרטורות הקשות בארץ".