מהי פחמימה?

ד"ר מאיה רוזמן למאזינה שמתייחסת להגדרות הכימיות של המרכיבים: "בשורה התחתונה, כשזה מגיע לגוף לאחר פירוק, אם זה גלוקוז, אז זו פחמימה"


המאזינה ביקשה להבין מהי בדיוק פחמימה?

ד"ר מאיה רוזמן: "את מתייחסת להגדרות כימיות ואת צודקת. תזונתית אנחנו צריכים להתייחס מבחינת פחמימה לכל המולקולות שהבסיס שלהן הוא סוכר. בשורה התחתונה, כשזה מגיע לגוף לאחר פירוק, אם זה גלוקוז, אז זו פחמימה".

עוד הזכירה ד"ר רוזמן כי יש חשיבות גם לכמויות: "כמות הפחמימות במלפפון לעומת דבש אינה בת השוואה. בסוף גם ירקות זה פחמימות, אבל אנחנו לא מסתכלים על זה בתפריט כפחמימה. גם קטניות הן תחת הכותרת של חלבון".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
30/08/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris