מחקרים שבוצעו לאחרונה הראו שרוב האנשים אוכלים פי 2 מלח ממה שהגוף צריך. אז מה עושים כדי להוריד את המלח, ומאיזה מוצרים הכי צריך להיזהר?
ד"ר מאיה רוזמן עושה לנו סדר: המסוכנים ביותר הם רוטב הסויה, גבינות מלוחות, מלפפונים חמוצים וחטיפים מלוחים. עם זאת חשוב לדעת שהתשובה תלויה מאוד בכמות שאוכלים בפועל. הדבר שהכי חשוב לזכור הוא ש-1200 מ"ג שווים לחצי כפית מלח.
מה שלא פחות חשוב, זה מהי הכמות שאוכלים. גבינה בולגרית אוכלים בדרך כלל קובייה ששוקלת מאה גרם, אז אם רשום שהגבינה מכילה 1600 מ"ג נתרן למאה גרם, זה אומר שאנחנו מוסיפים לסלט יותר מחצי כפית מלח, וזה המון. אבל בלחם למשל, אנחנו אוכלים בפרוסה 25 גרם. אז אם יש בו 400 מ"ג נתרן במאה גרם, ברי שבכל פרוסה יש רק 100 מ"ג וזה לא הרבה.