ביום ראשון, יחזרו תלמידי בית הספר אל כיתות הלימוד, בשנה כאוטית מאין כמותה. תהיתם איך להעניק לילדיכם ארוחת עשר שהיא גם בריאה ומזינה וגם טעימה? בפתח התוכנית, הכינה אותנו ד"ר מאיה רוזמן לרגע המיוחל של הכנת הכריכים לבית הספר, בתקווה שיבשר על שגרה טובה יותר.
"העדיפות המשמעותית היא ללחם, לחמניה או פיתה מקמח מלא", פתחה. "יש לחמים רכים, מתוקים וטעימים שמתאימים גם לילדים. החשיבות של זה גבוהה מאוד כי בקמח לבן אין ערך תזונתי בכלל, ואילו קמח מלא מכיל סיבים, ויטמינים ומינרלים. כריך בריא צריך להכיל חלבון החשוב לגדילה. כריך של פחמימות בלבד (כמו עם ריבה או חצילים), לא ייתן לגוף את דרישותיו. יתר על כן, חשוב לצרף לכריך ירק או פרי. יש בהם ויטמינים חשובים. אחד מהם הוא ויטמין C, שעוזר לספיגת הסידן מגבינות או מחומוס".
רוצים שהכריכים יהיו מעניינים עבור הילדים שיצעדו בראשון חזרה אל ספסל הלימודים? בסיום, הביאה ד"ר רוזמן את התוכנית השבועית לכריכים נהדרים ובריאים. "ביום ראשון: כריך גבינה לבנה (מכל סוג), עדיף לצרף עגבנייה או פלפל אדום", תיארה. "ביום שני: כריך עם ביצה קשה או חביתה. הביצה מכילה את החלבון הכי איכותי לבניית השרירים והגדילה, ויש בה גם ויטמין B12 וגם אבץ שדרוש למערכת החיסון. ביום שלישי: כריך עם טונה. עדיף טונה במים שיש בה יותר אומגה 3, אשר חשובה בהפחתת הפרעות קשב וריכוז. לספיגה טובה של הברזל הקיים בטונה, כדאי לצרף פרי כמו קיווי או מלון העשירים בויטמין C".
"ביום רביעי: כריך עם גבינה צהובה", הוסיפה מאיה. "מכל הגבינות, הגבינה הצהובה היא העשירה ביותר בסידן, החשוב לעצמות חזקות. עדיף גבינה צהובה המכילה 9% שומן. לכריך כזה כדאי לצרף תפוח או אגס. ביום חמישי: כריך עם חומוס, שעשיר בחלבון צמחי, סיבים תזונתיים וברזל. לספיגה טובה רצוי להוסיף לכריך פרוסות עגבניה. ביום שישי - כריך מתוק. גם כאן כדאי לשים לב שפעם בשבוע זה בסדר כריך עם שוקולד, למרות שיש אפשרויות יותר בריאות לכריך מתוק. ריבה למשל מכילה סוכר, אבל דלה מאוד בשומן. גם ממרח תמרים או ריבת חלב אפשריים. אפילו סנדוויץ' אמריקאי עם חמאת בוטנים וריבה עדיף על שוקולד. חמאת הבוטנים עשויה בעיקר מבוטנים שיש בהם המון ויטמינים, אבץ ומגנזיום, ושומנים איכותיים ובריאים".