ד"ר מאיה רוזמן השיבה בפינת טוב לדעת לשאלה כמה חלבון יש באגוזים. "בכולם יש בממוצע 25 גרם חלבון איכותי מאוד, אבל בגלל שיש בהם גם מעל 50 אחוז שומן, נוטים להתייחס אליהם כאל מנת שומן בתפריט או נשנוש מקבוצת השומן", ציינה.
לדבריה, למרות שהרמב"ם מתייחס לאגוזים ולשקדים כאל פירות מומלצים לצריכה, אין בהם הרבה פחמימות כמו בפירות אחרים. עקב השילוב עם השומן והחלבון – האינדקס הגליקמי שלהם אפסי, ולכן הם מומלצים מאוד כנשנוש משביע, וגם מתאימים במקרים של סוכרת או מחלות לב. מחקרים שבוצעו בעבר הראו שאם מחליפים את כל הנשנושים במשך היום לשקדים או אגוזים או בוטנים – יורדים במשקל! רק מעצם החלפת נשנוש פחמימה באגוזים או בוטנים".
"ולגבי החלבון - הוא חלבון איכותי מאוד בכל האגוזים והשקדים, אבל הכי איכותי הוא בבוטנים. כי הם בעצם קטנית שצומחת בתוך האדמה (קוראים לזה אגוז אדמה)", הוסיפה. "בקטניות חלבון איכותי שמתאים כתחליף לבשר לטבעוניים ולצמחוניים, ובבוטנים הוא טוב לפחות כמו בכל הקטניות".