תפוח הוא חלק בלתי נפרד מראש השנה, הפוסע אלינו בהתרגשות. אך מעבר למנהגי החג, תפוחים הם אופציה טובה ובריאה במשך כל השנה, גם מבלי לטבול אותם בדבש כמיטב המסורת. במהלך התוכנית, הקדישה להם ד"ר מאיה רוזמן כבוד, ושיתפה בפרטים נוספים אודות הרכבם התזונתי.
"תפוח זמין לנו כל השנה, קריספי, טעים, מתוק, מרווה, מתפצח בפה", פתחה, "אפשר לקחת לכל מקום בתיק, לא מתקלקל ולא נוזל. הוא מתאים לדיאטה כארוחת ביניים, גדוש בנוגדי חמצון חשובים, ונמצא על כל שולחן חג כסמל לשנה טובה ומתוקה, יחד עם הדבש. האם יש הבדל בכמות הסוכר בין תפוח אדום לירוק? אם מפסידים את הערך התזונתי אם מקלפים את התפוח?".
עוד הסבירה: "קילוף התפוח אמנם מפחית קצת את כמות הסיבים התזונתיים שאנחנו אוכלים, אבל לא מפחית את כמות הויטמינים, כולל ויטמין C. הוויטמינים נמצאים בתוך התפוח כמו בקליפתו, והקילוף אינו מקטין את כמות הויטמינים במאה גרם תפוח. כך שמי שמעדיף לקלף, לחתוך, ולאכול לאט לאט, יכול להפסיק עם תחושות המצפון. זה לא פחות בריא. ועדיף תפוח מקולף מאשר בכלל לא, וזה נכון בעיקר לגבי ילדים קטנים, ואנשים מבוגרים שסובלים מבעיות שיניים".
ומה באשר לסוכר שמכיל התפוח? "ובכן, לפחות לפי הטבלאות, התשובה היא שאין הבדל משמעותי בכמות הסוכר בין התפוחים בצבעים השונים. המתיקות שאנו חשים תלויה בגורמים רבים ולא רק באחוז הסוכר. גם בבצל למשל יש סוכר אבל לא מרגישים אותו עקב החריפות שלו, ורק לאחר שאופים בצל וחומרי הטעם החריפים מתפרקים, מרגישים שהבצל קצת מתקתק. בתפוחים השונים יש 9-10% סוכר, כלומר מספר הקלוריות בתפוחים תלוי אך ורק בגודל התפוח, ולא בצבעו. תפוח בינוני עד גדול מכיל כ־100 קלוריות, ונחשב כנשנוש ביניים בזמן דיאטה".
בהמשך שוחחה ד"ר רוזמן עם עמוס לוין, מגדל תפוחים, ושמעה עוד על סגולותיו הנהדרות.