אחד מסימני ראש השנה הוא הסלק, שכיף למדי לאכול בשלל סגנונות ומאכלים. אך האם מדובר בירק או פחמימה, ואילו ערכים תזונתיים הוא מכיל? כחלק מפינת 'חקלאי השבוע', הסבירה ד"ר מאיה רוזמן עוד על סגולותיו. תרתי משמע.
"זו שאלה שנשאלת הרבה בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק", אמרה תחילה. "בסלק יש כ־40 קלוריות ל־100 גרם, זה כמחצית מהקלוריות שיש בתפוחי אדמה ויותר דומה למה שיש בגזר למשל, ולכן סלק נחשב לדעתי לירק. בסלק אחד ממוצע יש כ־40 קלוריות. בסלק ישנם מינרלים חשובים כמו ברזל ואשלגן, וכן יש בו נוגד חמצון בשם בטאין שעוזר בויסות לחץ הדם ואפילו עוזר נגד כבד שומני. הסלק מכיל סיבים תזונתיים שעוזרים כנגד עצירות, וגם עוזר לאנשים שסובלים מבעיות חומציות יתר בקיבה".
ומה באשר לעלי הסלק? "עלי הסלק - המנגולד, הירוקים, משמשים לבישול, מילוי, קציצות", הוסיפה. "הם מכילים הרבה פחות קלוריות כמובן, עשירים בויטמין K הדרוש לקרישת הדם, במגנזיום שרבים סובלים מחסר בו, וגם בברזל, אבל גם בחומצה אוקסאלית (כמו בתרד) שקצת מפחיתה את ספיגת הברזל".
בסיום, שוחחה עם משה סעדון, מגדל סלק, ושמעה עוד על הירק הנהדר.