מתוק, לא

11033

יש הסבורים ששוקולד עשוי לגרום לקמטים או להופעת אקנה • ד"ר מאיה רוזמן עם כל מה שעליכם לדעת לפני שאתם פותחים חפיסה • פינת המחקר


שוקולד הוא אחד הדברים הטעימים שהצליחו הטבע, והאדם, לייצר עבורנו. הוא מגיע בשלל סוגים, צבעים וטעמים, הוא זמין בכל סופרמרקט או פיצוציה בצד הדרך, והוא בעיקר גורם להרגשה טובה, לא משנה איזו מציאות טופחת על פנינו. ואפרופו פנים, האם שוקולד עשוי לגרום לקמטים או לאקנה? במסגרת 'פינת המחקר', הביאה ד"ר מאיה רוזמן את התורה כולה. 

"האם שוקולד גורם לקמטים? או ההיפך? ומה עם אקנה?", פתחה. "האם שוקולד גורם לקמטים? או ההפך? חשוב להבדיל בין השפעת הסוכר על הגוף לבין השפעת הקקאו. בעוד הסוכר פוגע ישירות ביצור הקולגן וגורם להופעת קמטים מוקדמת, ובנוסף לכך גורם לדלקות בגוף ומפחית את התחדשות התאים, הקקאו דווקא עושה בדיוק ההפך - יש בו נוגדי חמצון חשובים שטובים נגד מחלות לב ואף מאטים תהליכי הזדקנות". 

בהמשך הדגישה: "אם רוצים לקבל את יתרונות הקקאו ללא השפעת הסוכר, אפשר לשתות משקה קקאו, או לבחור בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים ומעט סוכר, ואולי אפילו בשוקולד ללא סוכר. ומה עם האקנה? המיתוס ששוקולד גורם לאקנה, פצעונים על הפנים, כבר קיים שנים רבות, והאמת היא שאין לו הוכחה מדעית חד משמעית. פרט למחקר אחד שבוצע לפני 1970, לא נמצא קשר חד משמעי ואולי אפילו ההפך - היה מחקר שבו נתנו רק קקאו לקבוצת נשים ולא נמצא קשר מובהק בין הקקאו לבין הופעת אקנה או כל סוג אחר של בעיות עור. מצד שני, כן הוכח שסוכר עלול לגרום לאקנה, וזה במחקרים רבים במשך השנים". 

אתם רושמים? 

"הסוכר הוא מרכיב עיקרי ברוב סוגי השוקולד: שוקולד חלבי מכיל יותר מ־50% סוכר, וגם בחלק מסוגי השוקולד המריר", הבהירה ד"ר רוזמן. "הסוכר גורם לתגובת אינסולין גבוהה, לשינויים ברמות הורמוני הסטרס בגוף, ואלו יחד עלולים לגרום לפצעונים בעור. במחקר בו בדקו צעירים בגילאי 15-25, הנחשבים למסוכנים ביותר מבחינת האקנה, ונתנו להם תפריט עתיר חלבון ודל פחמימות וסוכרים למשך 12 שבועות לעומת קבוצת הביקורת שקיבלה תפריט שמכיל הרבה פחמימות וסוכרים, התפריט דל הפחמימות והסוכר גרם לא רק לשיפור במצב הבריאותי ולתגובתיות הגוף לאינסולין, אלא גם לשיפור משמעותי במצב העור. אני חייבת להוסיף שניסיתי את העניין על עצמי כבר כמה פעמים – ובכוונה אכלתי כמות גדולה של שוקולד (מעל חצי חפיסה) במשך 3 ימים, וכל פעם זה גרם להופעת אקנה. אז אם כבר אוכלים שוקולד, יש עדיפות ברורה לשוקולד ללא סוכר או לשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים (מעל 70%) המכיל פחות סוכר".  

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
25/10/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיוון שחור
Paris