ישנה סברה ארוכת שנים הטוענת שעדיף לאכול דגים מאשר בשר או עוף בזמן דיאטה. אז זהו, שלא. במהלך פינת המיתוס, הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את הסוגיה.
"בדיוק ההפך הוא הנכון", טענה תחילה. "דגים מתעכלים בקלות ולכן משביעים לפחות זמן. גם מבחינת הקלוריות, כדאי לשים לב שאין הבדל משמעותי בין בקר, עוף ודגים. רוב חלקים הבקר והעוף מכילים אותו מספר קלוריות כמו בדגים. הם לא יותר דיאטטיים. יש בכל קטגוריה יוצאי דופן, כמו אנטריקוט או סלמון עם יותר שומן וקלוריות, אבל באופן כללי אפשר להתייחס אליהם ללא הבדל מבחינה זו. הבדלים של 20 קלוריות ל־100 גרם באמת שלא ישפיעו על קצב הירידה במשקל של אף אחד".
ומה מבחינת ערכיהם התזונתי של הדברים? "מבחינת ברזל, חלבון וויטמינים אין הבדל גדול בין שלושת מקורות חלבון אלו", הבהירה ד"ר רוזמן. "בדגים יש יותר יוד, וגם יותר אומגה 3. את שני אלו אפשר לקבל גם ממקורות תזונתיים אחרים ולא חייבים לאכול דגים, באופן כללי או כדי לרדת במשקל. דגים נחשבים לקלים מאוד לעיכול. זה טוב? כן אם יש בעיות קיבה, אבל עיכול מהיר משמעותו שהם ישביעו לזמן קצר יותר. זה פחות טוב בדיאטה כשהשאיפה היא להיות שבעים לזמן ממושך".
"מה עושה מי שצמחוני או טבעוני כמוני?", אמרה ד"ר רוזמן בסיום, "טופו זה מעולה. הוא זהה לבשר, עוף ודגים בקלוריות, בחלבון, וגם בברזל, ומכיל פלבונואידים המפחיתים סיכון לסרטן ועוזרים לגוף נגד תופעות גיל המעבר או טרום מחזור"