עגבניות. הירק, שהוא בעצם פרי, שתמיד מצליח להפוך את הסלט שלנו לססגוני וטעים הרבה יותר. אך לא רק סלט נמצא באמתחתה של העגבניה, אלא גם תבשילים, רטבים, וכל מה שביניהם. בתחילת התוכנית, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על רזי העגבניה.
"אין סלט בלי עגבניות", הבהירה תחילה. "המתקתקות שלהן משדרגת כל סלט וכל תבשיל, העגבניות מכילות ערכים תזונתיים מופלאים שחבל לפספס בעיקר בימים אלו: ויטמין לחיזוק מערכת החיסון ולהגברת יכולת הגוף להתמודד עם סטרס: בעגבנייה טרייה יש כמות עצומה של ויטמין C, בשתי עגבניות כבר יש יותר מן הכמות היומית הדרושה. ברזל שנותן לנו כוח: בעגבניות גם יש כמות מרשימה של ברזל – ב־3 עגבניות יש ברזל ממש כמו בחזה עוף. ליקופן נגד מחלות רבות: היתרון הבולט ביותר שמקנה לעגבניה גם את צבעה האדום הוא הליקופן. זהו נוגד החמצון האדום, שיעיל מאוד לראיה ולמניעת קטרקט, וכן למניעת סרטן מסוגים שונים (בעיקר סרטן ערמונית)".
עוד הוסיפה: "ליקופן זה זמין יותר לגוף ונספג טוב יותר מעגבניות מבושלות, ולכן כדאי להוסיף קוביות של עגבניות גם לתבשילים, כתוספת לפיצה וכרוטב לפסטות או כל מאכל אחר שאוהבים. סוכר? אפשר לשכוח מזה: אני אישית אוכלת כל יום יותר מקילו שלם של עגבניות כבר שנים רבות. לפעמים עגבניות רגילות, לפעמים עגבניות שרי שמנשנשת כל היום בכמות ענקית. אז אמנם בכמויות כאלו גדולות יש מי שיספור את הסוכר, קילו עגבניות שרי מכילות סוכר כמו 2 שורות שוקולד. אבל כמובן שאין פה השוואה. הסוכר בעגבניות נספג באיטיות לדם ואין איתו שום בעיה".
"כמות כזו של עגבניות מכילה המון ערכים בריאותיים, סיבים תזונתיים, וכמובן משביעה עד מפוצצת – ומפחיתה נשנושים פחות בריאים", הדגישה בסיום דבריה. "נשנוש לדרך: לכל מי שיוצא מהבית לכמה שעות. הכינו קופסת עגבניות שרי לדרך, זה נשנוש חינמי שעדיף בריאותית על כל חטיף. גם בנטייה לסוכרת אפשר וכדאי לאכול עגבניות באופן חופשי, ובמיוחד בדיאטה לנשנש עגבניות שרי בין הארוחות. מתקתק כיפי משביע ובריא".