גרעינים הם ללא ספק אופציה נהדרת לנשנוש מול הטלוויזיה, או בין הארוחות. אך האם ידעתם שגרעיני דלעת נחשבים לבריאים? כחלק מפינת 'מנשנשים סדרתיים', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על הפתרון החדש שלכם למשהו קליל וטעים.
"גרעיני דלעת הם המקור העשיר ביותר לאבץ", סיפרה. "אבץ דרוש למערכת החיסון, וב־100 גרם גרעינים יש אבץ בכמות היומית הדרושה למבוגר. יש בהם פי 2 אבץ מאשר בגרעיני חמניה ולכן בחרתי בהם. כמות האבץ זהה בגרעינים קלויים וטבעיים, וכך גם כמות הקלוריות. בקלויים יש מלח, אך גם זה בכמות שאינה מגיעה לכמות שיש בחמוצים או בגבינה מלוחה, ולדעתי חיסרון המלח בגרעינים הקלויים אינו חיסרון משמעותי".
בהמשך הוסיפה: "את הגרעינים שהם פיצוחים ומהווים נשנוש אנחנו שוקלים עם הקליפה כמובן, ולכן מנת גרעיני דלעת שהיא נשנוש ביניים בזמן דיאטה זה 40 גרם. כמות יפה ומספקת תעסוקה לכל הדעות".
ומול מה ננשנש? ד"ר רוזמן שוחחה עם מיכל קדוש ('מעריב' ו־103fm), ושמעה על הסדרות בנטפליקס שאסור לכם לפספס.