היום בפינת המחקר, עסקה ד"ר רוזמן בשאלה: "האם מותר לתת קפה לילדים?", ולדבריה, "קפאין לא מעכב גדילה אצל ילדים מגיל מסוים, וכנראה גם פחות מזיק מרוב המשקאות האחרים שהם שותים. אבל כמה מותר אם בכלל? וכמה קפאין יש בקולה?".
"אין הוכחות מדעיות חד משמעיות לכך שקפאין יכול לגרום לעיכוב גדילה אצל ילדים, או להזיק בדרך אחרת, אם הם שותים בכמויות מתונות, אמנם בהיריון, לא מומלץ לשתות יותר מ 3 כוסות קפה, עקב השפעת הקפאין על העובר –מגדיל את הדופק שלו ועלול לגרום לעובר קטן יותר", הוסיפה.
בהמשך התייחסה לשאלה: "האם קפה מפחית את כמות הסידן בעצמות? אין הוכחה חד משמעית לא במבוגרים ולא בילדים. האם קולה עדיף? חד משמעית לא! בקולה יש חומצה זרחתית שמפרקת את העצמות בקולה יש כמות גדולה של סוכר, ואם זו קולה דיאטטית אז יש בה ממתיקים מלאכותיים מסרטנים ושימו לב, בקולה יש גם קפאין – כרבע מכמות הקפאין שיש בקפה. בפחית קולה שלמה יהיה קפאין כמו בכוס קפה קטנה. אז כמה נחשב לכמות תקינה לילדים? הקפאין יכול להעלות לחץ דם וערנות בילדים, ולכן - יכול לגרום לירידה באיכות השינה, אם ניתן בשעות אחה"צ או בערב".
עוד סיפרה כי "בעקבות שורת מחקרים שבוצעו בשנים האחרונות וסיכום התוצאות שלהם, כיום -המלצות הרשות האירופית למזון – עד 3 מ"ג קפאין לכל ק"ג משקל גוף של הילד (כוס קפה נמס שעשויה מכפית שטוחה של נס קפה מכיל כ 50 מ"ג). המלצות איגוד הבריאות האמריקאי – לא לשתות חומרים ממריצים בכלל לפני גיל 12, זה כולל לא לשתות קולה, משקאות אנרגיה (שמכילים קפאין) וקפה בפני עצמו".
"לסיכום - אם הילד מבקש קפה, סביר להניח שכוס קפה בשעות הבוקר לא אמורה להיות מזיקה. אבל - אם אתם נותנים לילד קפה מסיבות אחרות – כמו למשל אם הוא עייף – הפסיקו מייד את הקפה, וגשו לבדוק למה הוא עייף! ביקור אצל הרופא ובדיקת דם פשוטה יכולים להראות לפעמים את הסיבה האמיתית לעייפות".