השבוע בפינת המחקר - איזו מנה מוסיפים לארוחה כדי לרדת במשקל? "מחקרים לאחרונה הראו שאם אוכלים מרק ירקות כמה דקות לפני הארוחה- תחושת השובע עולה עד כדי כך – שצריכת הקלוריות באותה ארוחה מופחתת בכ-30%", הסבירה ד"ר מאיה רוזמן בתחילת הפינה.
עוד הוסיפה: "המרק משביע ותורם לירידה בצריכת הקלוריות עקב 3 סיבות:
1. מאכל חם – גורם לחימום "נקודת השובע" במוח ולפיכך להפחתה בתיאבון.
2. הסיבים התזונתיים במרק – תורמים למלאות הקיבה והמעיים ובכך לשובע ארוך
3. הנוזלים במרק – ממלאים את הקיבה וגורמים להפחתה בצריכת מזון", ציינה.
מיד לאחר מכן: "על פי המחקרים - צריכת המרק גרמה להם לשובע והארוחה הכילה 120 קלוריות פחות מאשר בלי מרק ירקות", סיכמה ד"ר רוזמן.
בהמשך העניקה למאזינים טיפ – מה עושים אם אין חשק להכין מרק ירקות? "ההמצאה שלי היא לקחת חצי כוס עגבניות מרוסקות (בבקבוק זכוכית, אין שם עוד רכיבים), לחמם במיקרו, להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים – שום גבישי, סוכרלוז, שמיר, אפשר כפית שבבי בצל יבש. מושלם", סיפרה. בתיאבון.