כמו בכל שבוע ד"ר מאיה רוזמן עם פינת המיתוס והפעם: מה זה בכלל כוסמין? "דגן, סוג של חיטה, שנחשב לחיטה עתיקה, או כמו שיש מי שקוראים לה 'אם כל החיטות'. נכון, זה נשמע טוב אם היא עתיקה, אבל צריך לשים לב שאין לה שום יתרון בריאותי בהשוואה לסוגי חיטה אחרים. לפחות לא במסגרת הקריטריונים שאנחנו מחפשים לשיפור הבריאות שלנו", הסבירה.
האם יש בה פחות גלוטן? לדבריה, "כן, אבל במידה ממש קטנה. זה לא הופך אותה ליותר בריאה, וזה לא הופך אותה למתאימה לתזונה של צליאקים או רגישים לגלוטן בשום אופן! ההפך, יש מי שיגידו שפחות גלוטן זה אומר התפחה פחות טובה של הלחם".
האם יש בה יותר חלבון זמין לגוף? "כן, אבל במידה קטנה. והאם זה משנה משהו? לא ממש. את החלבון של החיטה לא סופרים ממילא, הוא לא חלבון שמתאים לבניית שרירים", השיבה.
האם יש בה יותר סיבים תזונתיים או יותר ויטמינים? והאם היא יותר מתאימה בזמן סוכרת? פה התשובה על הכול היא לא. אין בה יותר מאלו, ולכן היא לא יותר מתאימה בסוכרת או למי שרוצה לשפר את הבריאות".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.