ד"ר מאיה רוזמן הקדישה השבוע את פינת החקלאי לאבוקדו והסבירה: "לפני שאדבר איתכם על הערך התזונתי הנפלא של האבוקדו, ולפני שנענה על השאלה האם אבוקדו שמשחיר במקרר מאבד מהערך התזונתי - אני רוצה לספר על מחקר מעניין".
מיד המשיכה להציג את פרטי המחקר וסיפרה: "המחקר שפורסם ב- Journal of Nutrition בדק את השפעת צריכת אבוקדו יומית על השומן הביטני, בקרב נשים וגברים עם עודף משקל. במחקר השתתפו 105 צעירים בגיל 25–45, שחולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה ארוחה יומית, שכללה אבוקדו טרי. הקבוצה השנייה קיבלה ארוחה במספר קלוריות דומה - אבל ללא אבוקדו, למשך 12 שבועות".
לדבריה, "תוצאות המחקר הראו כי בקרב הנשים שצרכו אבוקדו יומי - חלה ירידה משמעותית בשומן הוויסצרלי (השומן הביטני שמקיף את האיברים הפנימיים), אבל בקרב גברים זה לא קרה. בכל זאת אני ממליצה לכולם לשלב אבוקדו בתפריט, גם לגברים וגם לנשים".
אתם בטח כבר יודעים שיש לד"ר רוזמן את כל התשובות. ד"ר רוזמן אמרה כי "הנה 10 דברים על הערך התזונתי, ונתחיל ברכיבים שמשפרים מצב רוח:
1. חומצה אולאית (Omega-9) מסייעת בהפחתת דלקת ושמירה על בריאות הלב. בנוסף החומצה האולאית מסייעת לזרימת דם תקינה למוח, לקישור בין תאי המוח ולזיכרון, ולבריאות קוגניטיבית לאורך זמן.
2. לוטאין - אבוקדו עשיר בלוטאין, נוגד חמצון שמשפיע באופן ישיר על המוח, משפר זיכרון במיוחד בגיל מבוגר. במחקר שפורסם בNutrients נמצא שצריכה קבועה של אבוקדו משפרת רמות לוטאין בגוף ותורמת לשיפור בתפקוד מוחי אצל מבוגרים.
3. חומצה פולית (B9) חשובה לתאי הגוף, למוח, מחסור בחומצה פולית קשור לשכיחות גבוהה יותר של דיכאון.
4. חומצות אמינו, כמו טריפטופן, שהן חומרי גלם לייצור סרוטונין
5. סיבים תזונתיים כ-7 גרם (מאוד גבוה יחסית לפרי).
7. מעט פחמימות (ללא הסיבים): כ-2 גרם בלבד, מה שהופך אותו למתאים לדיאטות דלות פחמימות.
8. ויטמין K - כ-26% מהקצובה היומית המומלצת (RDA) – חשוב לקרישת דם ובריאות העצם.
9. ויטמין E נוגד חמצון שמגן על תאי הגוף. וגם... חשוב נגד קמטים והזדקנות העור.
10. אשלגן כ-485 מ"ג - תכולה גבוהה יותר מבננה, עוזר באיזון נוזלים ולחץ דם.
11. מגנזיום כ-7% מהקצובה היומית המומלצת, תורם לבריאות השרירים והעצמות.
12. נוגדי חמצון לוטאין וזאקסנטין - חשובים לבריאות העיניים.
ד"ר רוזמן הסבירה כי "בעקבות שאלה שהגיעה השבוע בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק, הנה התשובה, עם עוד 10 דברים חשובים:
1. אבוקדו משחיר אחרי שחותכים אותו בגלל תהליך שנקרא חמצון אנזימטי.
2. זה קורה אחרי שאנזים מסויים שנמצא באבוקדו נחשף לאויר – לחמצן.
3. תוך כי התהליך הזה נוצרים פיגמנטים כהים מאוד (שנקראים מלאנינים) והם אלו שגורמים להשחרה.
4. האם כל זה פוגע בערך התזונתי? לא.
5. אין שום קשר בין השחרת האבוקדו לבין תכולת הויטמינים והמינרלים באבוקדו,
6. בכל פרי או ירק אחרי שחותכים אותו – יש ירידה קטנה בכמות ויטמין C, שנהרס במגע עם האויר והחמצן.
7. בגלל שאבוקדו מראש מכיל כמות קטנה של ויטמין C (יחסית לתפוזים למשל), אז אין ירידה משמעותית בערך התזונתי שלו גם אחרי שחותכים.
8. ככל שהאבוקדו בשל יותר כך הוא משחיר מהר יותר אחרי שחותכים אותו.
9. איך אפשר להאט את השחרת האבוקדו? הוספת מיץ לימון מעכבת את התהליך באמצעות ויטמין C שהוא מונע חמצון ("נוגד חמצון").
10. צמצום החשיפה של האבוקדו לאויר ולחמצן: את זה אפשר לעשות בשתי דרכים - עטיפת האבוקדו בניילון נצמד כך שהוא נצמד היטב לפני השטח. ומונע את המגע עם האויר. עוד שיטה - אחסון האבוקדו עם חתיכת בצל, שמפריש תרכובות גזיות שמאטות חמצון".
בהמשך עלה לשידור החקלאי בר חפץ - מגדל אבוקדו - שענה על כל של ד"ר מאיה רוזמן השאלות לגבי הפרי הקסום והבריא.
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.