ד"ר מאיה רוזמן

ביצה אפויה במעטפת של זוקיני

והפעם במתכון לשבת, הציעה ד"ר רוזמן ארוחה קלה, עשירה בחלבון ודלה בקלוריות • ביצה בקן - 'אאוט', ביצה בזוקיני - 'אין'


בפינת המתכון השבועית ד"ר מאיה רוזמן שיתפה במתכון שהוא גם טעים וגם יפה להגשה: ביצה במעטפת זוקיני. כך תכינו:

  1.       בעזרת קולפן ירקות, חותכים זוקיני לאורך לרצועות ארוכות, רחבות ודקות.
  2.       מרפדים כל שקע בתבנית מאפינס בשתי רצועות (בצורת +).
  3.       שוברים לתוך כל שקע ביצה טרייה אחת.
  4.       מוסיפים מעל הביצה:
    1. כפית רוטב עגבניות או רוטב שקשוקה.
    2. פרוסה דקה של גבינת בולגרית 5%
    3. כפית גבינה צהובה מגוררת 9% שומן.
    4. מתיזים קלות ספריי שמן מעל.
  5.       אופים כ־20 דקות בתנור שחומם ל־180 מעלות.

ו.. זהו!, מנה חגיגית, טעימה ובריאה, שמוכנה תוך רגע. כאשר כל שקע מאפינס כזה מכיל: ביצה אחת (70 קלוריות), גבינות קלות בכמות מדודה, וירקות. והתוצאה? כ־100 קלוריות למנה עם כ־7 גרם חלבון איכותי.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
09/05/2025
ביצה במעטפת זוקיני
ביצה במעטפת זוקיני  |  צילום: מאיה רוזמן/103fm
Paris