כמו בכל שבוע ד"ר מאיה רוזמן עם פינת החקלאי והפעם: ל"ג בעומר בפתח, וזו הזדמנות להרחיב על המאכל הנפוץ ביותר בחג הזה. תפוחי אדמה נחשבים לאחת הפחמימות הנפוצות והאהובות ביותר. הם זמינים, זולים, משביעים וטעימים – אבל השפעתם הבריאותית משתנה מאוד בהתאם לצורת ההכנה. אפוי? מבושל? מטוגן? מחית עם שמנת? הקלוריות, השובע, האינדקס הגליקמי והערכים התזונתיים – כל אלו משתנים, לפעמים בצורה משמעותית.
מהי הדרך הבריאה ביותר להכין תפוח אדמה? מבושל, אפוי, צלוי, או מטוגן?
ד"ר רוזמן הסבירה, וסיפקה השוואה לתוספות אחרות.
בהמשך הצטרף לשידור מגדל תפוחי האדמה אבי גולדשמידט, והסביר לד"ר רוזמן ולמאזינים איך הכי כדאי להכין תפוחי אדמה במדורה.