ד"ר מאיה רוזמן

עובדות שלא ידעתם על תפוחי אדמה

בריא או פחות? תלוי איך אתם מכינים אותם • לקראת ל"ג בעומר, הנה כמה פרטים מעניינים וטעויות נפוצות • פינת החקלאי


כמו בכל שבוע ד"ר מאיה רוזמן עם פינת החקלאי והפעם: ל"ג בעומר בפתח, וזו הזדמנות להרחיב על המאכל הנפוץ ביותר בחג הזה. תפוחי אדמה נחשבים לאחת הפחמימות הנפוצות והאהובות ביותר. הם זמינים, זולים, משביעים וטעימים – אבל השפעתם הבריאותית משתנה מאוד בהתאם לצורת ההכנה. אפוי? מבושל? מטוגן? מחית עם שמנת? הקלוריות, השובע, האינדקס הגליקמי והערכים התזונתיים – כל אלו משתנים, לפעמים בצורה משמעותית.

מהי הדרך הבריאה ביותר להכין תפוח אדמה? מבושל, אפוי, צלוי, או מטוגן?

ד"ר רוזמן הסבירה, וסיפקה השוואה לתוספות אחרות.

בהמשך הצטרף לשידור מגדל תפוחי האדמה אבי גולדשמידט, והסביר לד"ר רוזמן ולמאזינים איך הכי כדאי להכין תפוחי אדמה במדורה.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
09/05/2025
תפוחי אדמה
תפוחי אדמה  |  צילום: Ingram Images
Paris