כולנו אוהבים לנשנש. בין אם מדובר בנשנוש קל או במשהו קצת יותר כבד, ודאי תסכימו שעם רדת הערב, החשק לנשנוש הולך וגובר. מנסים להיגמל מההרגל המגונה משהו? כחלק מפינת טוב לדעת, הסבירה ד"ר מאיה רוזמן מה עלינו לעשות כדי למגר את כמות הנשנושים.
"כמה פעמים שמעתם או אמרתם לעצמכם שבלילה אסור לאכול, או 'אכלתי כבר ארוחת ערב – אז למה אני רעבה שוב בשעה 22:00?'", פתחה. "החדשות הטובות הן שיש דרך חכמה לשלב גם נשנוש לילה טעים בלי לשבור את מסגרת התפריט, ובלי להרגיש שהרסנו את כל היום. הרעב בלילה הוא לא חולשה, לפעמים הוא פשוט תוצאה של תזמון. אז קודם כל, זה קורה לכולנו. לפעמים ארוחת הערב מוקדמת, לפעמים הגוף עייף, ולפעמים זו פשוט שעת הירגעות ורוצים פינוק. אבל אם ניגשים למקרר בלי הכנה מראש, קל מאוד ליפול על נשנושים לא משביעים ולא מתוכננים".
עוד הוסיפה: "מה הפתרון? לפצל את ארוחת הערב ולהרוויח פעמיים: השיטה הזו פשוטה, טעימה, ומאפשרת גם ליהנות מנשנוש טעים, וגם לשמור על המסגרת הקלורית. בשלב הראשון, אוכלים את החלבון והירקות של ארוחת הערב, למשל: חביתה, גבינה לבנה או פסטרמה רזה, עם סלט גדול, אבוקדו או טחינה. בלי לחם בשלב הזה. בשלב השני, כשעתיים אחרי, אוכלים את הפחמימה של אותה ארוחה, למשל: 2 פרוסות לחם קל עם גבינה או ממרח כלשהו, וירקות חתוכים (מלפפון, פלפל, עגבניות שרי). בשלב השלישי מגיע נשנוש הלילה: אפשרות אחת היא שוב טוסט מלחם קל או חצי פיתה קלה עם גבינה צהובה לייט, ואפשר גם שוקולד מריר או חטיף קטן – תלוי כמה אכלתם לאורך היום. מה היתרון הגדול? לא הוספתם קלוריות, רק פיצלתם את המרכיבים לאורך כמה שעות".
"בכל שלב אתם אוכלים שילוב של חלבון, שומן ופחמימה, מה שמאזן את רמות הסוכר בדם ומשביע לאורך זמן", הבהירה ד"ר רוזמן. "התחושה היא של שפע וסיפוק, ולא של ויתור או 'החזקתי את עצמי'. גם מי שיש לו נטייה לסוכרת יכול ליישם את השיטה: כל עוד משלבים בכל שלב חלבון ושומן עם הפחמימה (כמו גבינה או ביצה עם הלחם), העלייה ברמת הסוכר איטית ומבוקרת יותר. בשורה התחתונה: טוסט בלילה זה לא חריגה או משהו לא תקין, זה חלק מהחיים. כשעושים את זה נכון זה גם משביע, גם לא "דיאטטי מדי", וגם שומר על מסגרת התפריט".