ואם בוויטמינים עסקינן לאורך התוכנית, גם ויטמין E חשוב מאוד לבריאות שלנו. כחלק מפינת המחקר הסבירה ד"ר מאיה רוזמן על סגולותיו של הוויטמין ושיתפה במקורות זמינים המכילים ויטמין E.
"ויטמין E הוא נוגד חמצון חשוב במיוחד, התורם להגנה על תאי הגוף מפני נזק חמצוני, תומך בבריאות העור, מערכת העצבים, כלי הדם והעיניים", פתחה ד"ר רוזמן. "הוא גם שומר על גמישות הקרומים של תאי הגוף ומפחית תהליכי דלקת שקשורים להזדקנות, מחלות לב ותפקוד קוגניטיבי. יש מחקרים שמצאו קשר בין רמות תקינות של ויטמין E לבין ירידה איטית יותר בתפקודים מנטליים בגיל מבוגר, ולכן הוא מושך תשומת לב גם בהקשר של דמנציה ואלצהיימר. מחקר שפורסם ב־'JAMA Neurology' מצא כי צריכה גבוהה של ויטמין E (מהתזונה או מתוספים) נקשרה לסיכון נמוך לירידה קוגניטיבית. מטא אנליזה עדכנית כללה 15 מחקרים ומצאה שצריכה גבוהה של ויטמין E הפחיתה ב־21% את הסיכון לדמנציה ו־22% את הסיכון לאלצהיימר".
בהמשך הוסיפה: "איפה נמצא ויטמין E בתזונה? גרעיני חמנייה (השיאנים) כ־26 מ"ג, שקדים ואגוזי לוז כ־25 מ"ג. כדי לספק את כל ההמלצה, אפילו חופן שקדים (30 ג’ בערך) מכסה בערך חצי הצריכה היומית. שמן נבט חיטה כ־150 מ"ג, וגם באבוקדו, שמן זית. RDA (המלצה יומית) למבוגרים: 15 מ"ג α‑טוקופרול (22 IU). צריך תוסף? רוב האנשים יכולים להגיע לצריכה מספקת דרך תזונה, אם אוכלים אגוזים, גרעינים, שמנים טובים וירוקים. תוספים נדרשים רק במצבים מסוימים של חסר – למשל בספיגה לקויה או תזונה מאוד דלה בשומן. טיפ חשוב: ויטמין E נספג טוב רק בנוכחות שומן – אז אל תחששו מתוספת קטנה של שמן טוב בסלט או בתבשיל".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.