ד"ר מאיה רוזמן

איך יודעים שאני מקבל את כל הויטמינים שאני צריך?

10686

המאזינה אוכלת בשר עם טחינה ותהתה האם כמות הסידן בטחינה משפיעה על ספיגת הברזל מהבשר • ד"ר רוזמן: "סידן וברזל נספגים באותו מקום, אבל אפשר"


המאזינה בחרה לשאול שאלה מקורית ויוצאת דופן את ד"ר רוזמן: "אני אוהבת לשלב טחינה עם הבשר שאני אוכלת, אבל אני יודעת שיש הרבה סידן בטחינה. האם זה מקשה על הברזל להיספג?"

ד"ר רוזמן שהתרשמה מהשאלה המפתיעה, השיבה כך: "ברזל וסידן מתחרים אחד בשני על הספיגה כי שניהם נספגים באותו מקום במעיים. אין תחרות כזו בין מגנזיום לסידן או בין מגנזיום לברזל כי הם נספגים במקום אחר". עוד הבהירה: "בטחינה אין הרבה סידן כמו שחושבים. אין מה להשוות את הסידן שיש בטחינה לסידן שיש למשל במוצרי חלב. אין בעיה לשלב טחינה עם ברזל מהבשר". 

כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
18/07/2025
ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיוון שחור
Paris