המאזינה בחרה לשאול שאלה מקורית ויוצאת דופן את ד"ר רוזמן: "אני אוהבת לשלב טחינה עם הבשר שאני אוכלת, אבל אני יודעת שיש הרבה סידן בטחינה. האם זה מקשה על הברזל להיספג?"
ד"ר רוזמן שהתרשמה מהשאלה המפתיעה, השיבה כך: "ברזל וסידן מתחרים אחד בשני על הספיגה כי שניהם נספגים באותו מקום במעיים. אין תחרות כזו בין מגנזיום לסידן או בין מגנזיום לברזל כי הם נספגים במקום אחר". עוד הבהירה: "בטחינה אין הרבה סידן כמו שחושבים. אין מה להשוות את הסידן שיש בטחינה לסידן שיש למשל במוצרי חלב. אין בעיה לשלב טחינה עם ברזל מהבשר".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.