רבים מאיתנו מסיימים את הכנת סלט הירקות בהוספת כפית שמן זית לתיבול. אך האם ניתן לוותר על הטקס הקבוע? בפינת המיתוס, הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את הדברים.
"האם חשוב להוסיף כפית שמן לסלט? לא תמיד", הסבירה תחילה. "מתי השמן לא הכרחי לספיגת ויטמינים? לימון, מלח, ושמן זית - התוספות שהופכות את הסלט שלנו לכל כך טעים ממש כל יום. אבל האם חשוב בריאותית להוסיף אותם? לימון בכמות שמוסיפים לסלט תורם רק כמות זעומה של ויטמין C לעומת מה שיש בירקות בסלט, מלח מיותר תמיד. אבל מה עם השמן? השמן בסלט חיוני לספיגת ויטמינים A ו־K שיש בירקות בסלט. בלי שומן – נספגים הרבה פחות ויטמינים. כל שומן יכול לשמש למטרת ספיגת ויטמינים, ולא רק שמן זית. לצורך העניין, לא רק שמן איכותי אלא כל מנת שומן אחרת - כמו גם כף טחינה למשל, או אגוזים, גרעינים, שקדים, צנוברים. במחקר שפורסם לאחרונה בדקו, אולי אפילו לא צריך להוסיף שומן לסלט בכלל. אם הוא מתלווה לארוחה שכוללת שומן ממקורות אחרים - כמו למשל ביצה קשה? על פי התוצאות, אחרי צריכת סלט עם ביצה נספג אפילו יותר ויטמין A, בהשוואה לסלט עם שמן".
בהמשך, הבהירה: "מסקנה: אם הארוחה כוללת מזונות אחרים שמכילים שומן, לא חייבים תזונתית להוסיף עוד שמן לסלט, אם לא רוצים. הוויטמינים מהסלט יספגו היטב גם בעזרת השומן הקיים במאכלים אחרים. דוגמאות למאכלים שמכילים בתוכם שומן: ביצה, כרע עוף, גבינה 5% ומעלה, דג סלמון, אבוקדו".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.