אוהבים קפה? במהלך 'פינת המחקר', הביאה ד"ר מאיה רוזמן מספר מחקרים מעניינים הקשורים לקפה. מופתעים? גם אנחנו.
"מחקר הולנדי מצא שצריכה של יותר מ־4 כוסות קפה ביום קשורה לירידה של 32% בסיכון להישנות סרטן המעי הגס, ולירידה בסיכון לתמותה כללית, עם השפעה מיטבית סביב 4 כוסות ביום", אמרה. "שתיית קפה במידה מתונה (1-5 כוסות ביום) מקושרת לירידה בסיכון לסוכרת סוג 2, מחלת כליות כרונית, תסמונת מטבולית ואי ספיקת לב. הקשר עם יתר לחץ דם אינו חד משמעי, אך צריכה מתונה אינה מעלה את הסיכון. סקירה רחבה מצאה כי שתיית קפה מקושרת לירידה בסיכון למספר סוגי סרטן, כולל עור, כבד, ערמונית ורירית הרחם. ההשפעה המגנה נובעת כנראה מנוגדי חמצון ותרכובות אנטי-דלקתיות בקפה. סקירה של מחקרים מצאה כי צריכה מתונה של קפה 4 כוסות ביום משפרת את הרכב המיקרוביום במעי, מגבירה את המגוון הבקטריאלי, ומקדמת תנועתיות מעיים. צריכה מופרזת עלולה להשפיע לרעה על אנשים עם מחלות מעי דלקתיות".
עוד אמרה: "מה עושים עם המידע הזה? לא צריך לרוץ להגדיל צריכת קפה כמובן, אבל לשים לב שבעוד הקונספציה לפני 50 שנה היתה שקפה הוא דבר לא בריא, מסרטן, גורם למחלות לב. ושכדאי מאוד להימנע ממנו לחלוטין בתזונה בריאה, היום הגישה היא אחרת. האם זה נכון? אין לדעת בוודאות, אבל גם אפשר להמשיך בהרגלי הקפה שלכם בלי מצפון, ואם אתם רוצים שדרוג בריאותי כנראה שזה בכיוון אחר בתזונה שלכם - הפחתת מאכלים מתועשים, סוכר לבן, קמח לבן.. וצריכת יותר אוכל טבעי, ירקות פירות וקטניות".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.